

megtekintve: 14 789 alkalommal
elkészítve: 310 alkalommal megfőztem én is
A vizet a zsírral felforraljuk. Beleöntjük a lisztet, majd a tűzről levéve kettesével jól beledolgozzuk az egész tojásokat. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát két adagban belekenjük, majd előmelegített sütőbe tolva aranyszínűre sütjük. Így hepe-hupás lapot kapunk.
A krémhez a tejet, a pudingokat, vaníliás cukrot és a porcukrot sűrűvé főzzük. Kihűtjük és hozzákeverjük, a szobahőmérsékletű margarint. Ezt a krémet felkenjük a lapra. A tejszínt felverjük a fixálóval, porcukorral. Befedjük a másik lappal. Tetejére porcukor és olvasztott csokoládét csorgatunk rá.
főzési idő: 20 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Különleges és nagyon finom sütemény.
Tészta:
3 dl víz
16 dkg zsír
26 dkg liszt
8 db tojás
Krém:
1 l tej
2 csomag vaníliás cukor
3 csomag vaníliás puding
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
5 dl. Habtejszín
Habfixáló
2 ek. porcukor