Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Vajkrémes pudingos torta recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 667 alkalommal

elkészítve: 178 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

Tészta:
A 4 tojást, a kevés sót és a 15 dkg cukrot elektromos habverővel keverjük el.
Amikor a habverőt felemelve a tálba visszafolyó tojáskrém a felszínen marad, abbahagyhatjuk a műveletet.
Dolgozzuk hozzá apránként az átszitált lisztet és a vaníliás cukrot.
A darált mandulát dolgozzuk a masszához.
Ha elkevertük adjuk hozzá a lehűlt olvasztott vajat.
22-24 cm-es tortaformában süssük kb. 35 percig 3-4-es fokozaton.

Krém:
A zselatint a csomagolásán írtak szerint beáztatjuk.
A vanília ízű pudingporból a tejjel és cukorral a csomagolásán írtak szerint pudingot főzünk.
A zselatint a még forró pudingba keverjük, majd megvárjuk, míg kihűl a krém.
Mikor kihűlt beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Rum/mandula aromával ízesítjük.

Összeállítás, díszítés:
Vágjuk le a tészta széleit, egyik végét kerekdedre, a másikat csúcsosra formázva.
Ezután vágjuk 2 lapba.
Az alsó lapra simítsuk rá a krémet. Helyezzük rá a tetetejét, azt kenjük be egy kis lekvárral, hogy jobban ragadjon a marcipán.
A piros marcipánt nyújtsuk vékonyra, majd vonjuk be vele az egész tésztát.
Vágjuk le éles késsel a marcipán széleit, a sütemény alá simítva a túlnyúló részeket.
Vágjunk ki kartonpapírból az eperlevelet (a képtárban található egy sablon), majd ennek segítségével vágjuk ki a zöld marcipánból a levelet és helyezzük a torta kerek felére.
A tojásfehérjét porcukorral keverjük el, majd színezzük citromsárgára.
Nyomjunk eper magra emlékeztető pöttyöket a torta tetejére. (Én fogpiszkálóval kentem fel egyenként a csíkokat.

sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

Tészta:
4 tojás,
15 dkg kristálycukor,
15 dkg liszt,
1 tasak vaníliás cukor,
6 dkg mandula ,
5 dkg vaj


Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor,
1/2 liter tej,
1 csomag színtelen zselatin,
2 dl tejszín
rum/mandula aroma

Díszítéshez:
35 dkg piros marcipán,
5 dkg zöld marcipán,
1 tojásfehérje
porcukor,
citromsárga ételfesték,
lekvár

Kövess minket a Facebookon is!