Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Pillenkönnyű dió szelet recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 105 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 175 alkalommal

elkészítve: 71 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojássárgát a cukorral a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és szép rózsaszínűre sütjük.

A piskótát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a fele krémmel, rákerül a másik lap, azt is megkenjük krémmel, úgy hogy maradjon az oldalára is. A tetejét megszórjuk darált dióval.

A krém készítése.
A vaníliás pudingport megfőzünk a vízben.Kihűtjük.
A margarint kikeverjük a cukorral, 1 vaníliás cukorral, és összekeverjük a pudinggal gépi habverővel szép simára. Utána hozzáadjuk a darált diót.
Ezt már fakanállal keverjük hozzá.Adjunk hozzá egy jó kupica rumot v. aromát.

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Ünnepi alkalomra tortának is elkészíthető, 26 cm-es kapcsos tortaformában.

Hozzávalók

Igazi ünnepi finomság

Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 kanál víz
20 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
4 dkg dió

A krém hozzávalói:
1 cs vaníliás pudingport
3 dcl víz
25 dkg margarin
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg darált diót.
Rum, v.aroma

Kövess minket a Facebookon is!