Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Linzerkarika ( gluténmentesen) recept

A recept értékelése: 2,3 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 844 alkalommal

elkészítve: 9 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A száraz anyagokat összemorzsoljuk, közepébe ütjük a tojást, tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél-egy órára a hűtőbe tesszük. ( Érdemes kétfele venni, sokkal egyszerűbb kinyújtani ) Rizsliszttel megszórt deszkán vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk ( egyik felét lukas kiszúróval), és sütőpapírral bélelt tepsibe téve 180 C fokon kb. 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. Ha teljesen kihűlt a tele korongra lekvárt teszünk, rá a lukas korong. Dobozban sokáig finom, puha marad.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

nagyon finom, omlós

Hozzávalók

25 dkg rizsliszt
1/2 csomag sütőpor
kicsi só
6 dkg cukor
1 vaníliás cukor
kicsi reszelt citromhéj
12,5 dkg margarin
1 nagyobb tojás
1 kanál tejföl
Tölteni: bármilyen lekvár

Kövess minket a Facebookon is!