megtekintve: 6 808 alkalommal
elkészítve: 161 alkalommal megfőztem én is
A száraz anyagokat összemorzsoljuk, közepébe ütjük a tojást, tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél-egy órára a hűtőbe tesszük. ( Érdemes kétfele venni, sokkal egyszerűbb kinyújtani ) Rizsliszttel megszórt deszkán vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk ( egyik felét lukas kiszúróval), és sütőpapírral bélelt tepsibe téve 180 C fokon kb. 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. Ha teljesen kihűlt a tele korongra lekvárt teszünk, rá a lukas korong. Dobozban sokáig finom, puha marad.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
nagyon finom, omlós
25 dkg rizsliszt
1/2 csomag sütőpor
kicsi só
6 dkg cukor
1 vaníliás cukor
kicsi reszelt citromhéj
12,5 dkg margarin
1 nagyobb tojás
1 kanál tejföl
Tölteni: bármilyen lekvár