

megtekintve: 3 185 alkalommal
elkészítve: 57 alkalommal megfőztem én is
A céklákat és az édesburgonyákat hasábokra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a céklát. 2-3 perc pirítás után, beledobjuk az édesburgonyát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. 8 perc elteltével, beledobjuk a szalonnákat, újabb 6-8 perc sütés után a karikára vágott csiperke gombát. A kettévágott narancsgerezdeket az utolsó 1 percben adjuk hozzá. Mielőtt levesszük a tűzről, egy evőkanál vajat teszünk rá, hagyjuk megolvadni, elkeverjük és tálaljuk.
Használják bátran a fantáziájukat!
3 közepes cékla (30 dkg)
2 közepes édesburgonya (30 dkg)
1 narancs
5 dkg húsos szalonna
3-4 fej csiperke gomba
kakukkfű, só, bors
kevés vaj, kevés olíva olaj
díszítéshez bazsalikomlevél