Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Málnás máktorta ! recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 890 alkalommal

elkészítve: 15 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: a tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk.

A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet habverővel krémesre verjük.

Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált mákot összekeverjük veszünk ki a tojás fehérje habból fellazítjuk a tésztát .

Majd apránként hozzáadjuk a maradék habot laza körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.

Egy 24 cm tortaformát kikenjük olajjal az alját kibéleljük sütőpapírral beleöntjük a masszát elsimítjuk.

180c előmelegített sütőbe toljuk 25 percre tűpróbáig sütjük.

Rácson kihűtjük.

Amíg hűl a mákos piskóta addig elkészítjük a vaníliás tejszínes sajtkrémes krémet .

A mascarpone krémet a vaníliás cukorral ,a pudinggal ,2 evőkanál porcukorral habosra keverjük.

A tejszínt felverjük kemény habbá.

A mascarpone kémbe a fele tejszínt beleforgatjuk.

A megmaradt tejszínt csillag csöves habzsákba tesszük ezzel díszítjük a torta tetejét.

A tortát kihűlt ketté vágjuk ráhalmozzuk a krémet elsimítjuk a tetejét kirakjuk málnával belenyomkodjuk a krémbe.

Rátesszük a másik torta lapot kidíszítjük tejszín rózsával a rózsákat kirakjuk málnával meghintjük porcukorral

2 órára hűtőbe tesszük ,hogy a a krém megszilárduljon.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tortát fogyasztás előtt hűteni kell ,hogy az ízek összeérjenek.

Hozzávalók

Hozzávalók: 5 db tojás, 1 evőkanál barna cukor, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál étolaj, 5 evőkanál liszt, csipet só, 4 evőkanál víz, 1 teáskanál sütőpor,4 evőkanál darált mák.25 dkg friss málna, 250 dkg laktózmentes mascarpone, 2 dl laktózmentes cukrásztejszín, 1 evőkanál vaníliás pudingpor ,1 csomag vaníliás cukrot,2 evőkanál porcukor.

Kövess minket a Facebookon is!