

megtekintve: 8 755 alkalommal
elkészítve: 191 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: a tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet habverővel krémesre verjük.
Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált mákot összekeverjük veszünk ki a tojás fehérje habból fellazítjuk a tésztát .
Majd apránként hozzáadjuk a maradék habot laza körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
Egy 24 cm tortaformát kikenjük olajjal az alját kibéleljük sütőpapírral beleöntjük a masszát elsimítjuk.
180c előmelegített sütőbe toljuk 25 percre tűpróbáig sütjük.
Rácson kihűtjük.
Amíg hűl a mákos piskóta addig elkészítjük a vaníliás tejszínes sajtkrémes krémet .
A mascarpone krémet a vaníliás cukorral ,a pudinggal ,2 evőkanál porcukorral habosra keverjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá.
A mascarpone kémbe a fele tejszínt beleforgatjuk.
A megmaradt tejszínt csillag csöves habzsákba tesszük ezzel díszítjük a torta tetejét.
A tortát kihűlt ketté vágjuk ráhalmozzuk a krémet elsimítjuk a tetejét kirakjuk málnával belenyomkodjuk a krémbe.
Rátesszük a másik torta lapot kidíszítjük tejszín rózsával a rózsákat kirakjuk málnával meghintjük porcukorral
2 órára hűtőbe tesszük ,hogy a a krém megszilárduljon.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A tortát fogyasztás előtt hűteni kell ,hogy az ízek összeérjenek.
Hozzávalók: 5 db tojás, 1 evőkanál barna cukor, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál étolaj, 5 evőkanál liszt, csipet só, 4 evőkanál víz, 1 teáskanál sütőpor,4 evőkanál darált mák.25 dkg friss málna, 250 dkg laktózmentes mascarpone, 2 dl laktózmentes cukrásztejszín, 1 evőkanál vaníliás pudingpor ,1 csomag vaníliás cukrot,2 evőkanál porcukor.