

megtekintve: 2 148 alkalommal
elkészítve: 45 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: Egy nagy lábasba felteszünk vizet forrni veszünk egy tészta szedőt bele rakjuk a barackokat egy pillantra.
Kivesszük a szűrőből és lehúzzuk a barack héját,majd kimagozzuk.
Veszünk egy nagyobb lábast belerakjuk a kimagozott barackot rászórjuk a befőző cukrot összekeverjük .
Feltesszük főni magas lángon ,ha felforr akkor 5-7 percig forraljuk.
Botmixerrel felaprítjuk,de nem teljesen hagyunk benne darabokat.
Kiforrázott steril üvegekbe töltjük azonnal lezárjuk a tetővel és 5 percre fejre állítjuk ,majd száraz dunsztba tesszük .
Ha teljesen kihűlt mehet a kamrába a polcra.
főzési idő: 7 min
Csak teljesen érett sárgabarackból főzzünk lekvárt és dzsemet.
Hozzávalók: 4 kg érett sárgabarack, 4 csomag 3:1 -ben befőző cukor, kb 12 db 07 dl befőttes üveg tetővel .