Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sárgabarack dzsem recept

A recept értékelése: 2,3 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 148 alkalommal

elkészítve: 45 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: Egy nagy lábasba felteszünk vizet forrni veszünk egy tészta szedőt bele rakjuk a barackokat egy pillantra.

Kivesszük a szűrőből és lehúzzuk a barack héját,majd kimagozzuk.

Veszünk egy nagyobb lábast belerakjuk a kimagozott barackot rászórjuk a befőző cukrot összekeverjük .

Feltesszük főni magas lángon ,ha felforr akkor 5-7 percig forraljuk.

Botmixerrel felaprítjuk,de nem teljesen hagyunk benne darabokat.

Kiforrázott steril üvegekbe töltjük azonnal lezárjuk a tetővel és 5 percre fejre állítjuk ,majd száraz dunsztba tesszük .

Ha teljesen kihűlt mehet a kamrába a polcra.

főzési idő: 7 min

Személyes jó tanács

Csak teljesen érett sárgabarackból főzzünk lekvárt és dzsemet.

Hozzávalók

Hozzávalók: 4 kg érett sárgabarack, 4 csomag 3:1 -ben befőző cukor, kb 12 db 07 dl befőttes üveg tetővel .

Kövess minket a Facebookon is!