megtekintve: 11 250 alkalommal
elkészítve: 290 alkalommal megfőztem én is
Tojás sárgáját vízzel és a cukorral habosra keverem.
Hozzáadom a lisztet, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
A töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk.
A masszát két részletben megsütöttem. Két különböző méretű tálat körbevágtam a piskótákon. A tálakat kibéleltem alufóliával és kiraktam a piskóta maradékokkal. Majd beletettem a tölteléket, majd a tetejére a két kivágott karikát tettem.
Kicsit betettem a hűtőbe, majd mindkét tálból kiborítottam a tésztát, és marcipánnal bevontam.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
A babapiskótát, az étcsokit és a kakaót kimértem, a többit ízlés szerint adagoltam bele.
Tésztához: 8 tojás, 8 ek. víz, 16 ek. porcukor, 16 ek. liszt
Töltelékhez: 30 dkg babapiskóta, 10 dkg étcsoki, 7 dkg kakaó, ízlés szerint: vaníliás cukor, porcukor, kristálycukor, baracklekvár, rumaroma, tej, csoki (én pár kocka fehéret, és tejcsokit tettem bele)
Díszítés: marcipánmasza