Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Nagyon csokis dobostorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 14 955 alkalommal

elkészítve: 151 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből.

2. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjüm, vigyázva, hogy ne törjön.

3. 2 db 16 cm-es bélelt kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni. kicsi, de szép, magas tésztát fogunk kapni.

4. Miután a tészta teljesen kihűlt, 2 - 2 lapra vágjuk őket.

5. A krémhez tejszínt a cukorral összeforraljuk, a lángról levéve belekeverjük a kakaóport. Időnként megkevergetve hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a margarint, simára keverjük vele.

6. A csokoládét apróra tördelve gőz felett megolvasztjuk és apránként hozzákanalazzuk a tejszínes keveréket. Ezután hűtőben hagyjuk megdermedni kb egy órán át.
Ha ezután nagyon hígnak találjuk a krémet, adjunk még hozzá nyugodtan több olvasztott csokoládét és kakaóport, mert sajnos nem minden tejszín nyújtja ugyanazt az állagot, ezt már megfigyeltem.

7. Rétegezzünk négy piskótát a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortánkat.

8. A karamell tetőhöz az ötödik tortalapunkat fogjuk felhasználni. A karamellhez összeforraljuk a porcukrot a vízzel, margarinnal, ecettel közepes lángon, kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk.

9. A piskótalapot sütőpapírral bélelt, tepsi fölé helyezett rácsra tesszük, majd a karamellt a közepére csurgatjuk és gyors mozdulatokkal spatulával elegyengetjük rajta.

10. Forró vizes vagy vajazott késsel gyors mozdulatokkal felcikkezzük a karamelles körlapunkat, széthúzzuk őket és hagyjuk pár pillanat alatt megszilárdulni.

11. A cikkekkel, maradék csokikrémmel, reszelt étcsokoládéval feldíszítjük a tortánkat, fogyasztás előtt legalább két órán át hűtjük.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Tésztához:
- 10 tojásfehérje
- 10 tojás sárgája
- 10 ek cukor
- 6 ek liszt
- 6 ek kakaópor

Krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 20 dkg kakaópor
- 15 dkg margarin
- 300 g olvasztott étcsoki

Karamell tetőhöz:
- 15 dkg porcukor
- 4 ek víz
- 2 tk margarin
- 2 tk ecet

Kövess minket a Facebookon is!