

megtekintve: 5 171 alkalommal
elkészítve: 52 alkalommal megfőztem én is
A lapokhoz: a hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Zsírozott lisztezett tepsi hátán 4 lapot sütünk egyenként, ( kb. 8-9 perc 175 C fok). Kihűtjük. A tejben a pudingot 10 dkg cukorral sűrűre főzzük, kihűtjük. 10 dkg cukorral a vajat habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal szép egyneművé keverjük, hozzáadva a citromlevet. Betöltjük a lapokat. A mázhoz a cukrot a citromlevet, és a pici vizet habosra keverjük, majd a süti tetejére kenjük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 4 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés
lehet külön csak a lapra, és azonnal felszeletelni, majd, ha kicsit megkötött szépen sorba rakni a süti tetején). Mehet a hűtőbe egy pár órára.
Hozzávalók a lapokhoz ( 32x20 cm)
38 dkg liszt
7,5 dkg margarin
pici só
2 tojás
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
70 ml tej
Krém hozzávalói:
7,5 dcl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
10-10 dkg cukor
1 citrom leve
Máz hozzávalói:
20-25 dkg cukor
1 citrom leve
1-2 kanál víz.