megtekintve: 6 674 alkalommal
elkészítve: 178 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: a tojásokat szétválasztjuk ,a sárgájához hozzáadjuk a cukor felét, a vizet habosra verjük .
A tojásfehérjét elkezdjük a csipet sóval felverni amikor felhabosodik akkor apránként hozzáadjuk a megmaradt cukrot és kemény habot verünk.
Habosra felvert tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet a vaníliás cukrot,a kakaót ,a darált diót összekeverjük.
Majd veszünk ki a tojásfehérje habból fellazítjuk a tésztát a többi habot apránként beleforgatjuk körkörös mozdulatokkal,hogy ne törjön a hab.
Kikenünk egy 23 cm átmérőjű tortaformát olajjal az alját kibéleljük sütőpapírral.
A piskóta masszát beöntjük a tortaformába elsimítjuk.
180 c előmelegített sütőbe toljuk 12-15 percre megsütjük.
Kimagozzuk a sárgabarackot,felkockázzuk.
Beleszórjuk egy lábasba ,öntünk rá annyi vizet ,amennyi éppen elleppi, és megfőzzük.
Ha már puha akkor 200ml hideg vízben elkeverjük a pudingportokat ráöntjük a cukorral együtt ,sűrűre főzzük .
Kevergetve kihűtjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot,vaníliás cukrot habosra keverjük,beleforgatjuk az áttört túrót alaposan összekeverjük simára beleforgatjuk a feloldott zselatint.Végezetül a tejszínhabbal fellazítjuk.
Összeállítjuk a tortát :a kakaós piskótát egy tortatartóra tesszük rákenjük a túróhab felélt.
Ha már picit megdermedt ,jöhet rá a pudingos sárgabarack,majd annak a tetejére a maradék túróhab.
Hideg helyen legalább 2 órát dermesztjük .
Tálalás előtt tejszín habrózsákkal ,barackszeletekkel,zöld levélkével díszítjük.
főzési idő: 20 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Hideg helyen legalább 2 órát dermesztjük .
Hozzávaló a kakaós piskótához : 4 egész tojás, 3 evőkanál kristály cukor,1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál olaj, 4 evőkanál víz, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál darált dió, 1 púpos evőkanál keserű holland kakaó,fél csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor,csipet só.
A sárgabarackos réteghez: 500 g sárgabarack,150 g kristálycukor, 200 ml víz, 2 csomag vaníliás pudingpor főzős,
A túróhabhoz : 250 g túró, 250 g mascarpone, 200 g tejszín,1 db vaníliás cukor, 250 g porcukor,5 g porzselatin.
A tetejére 200 g tejszínhab,2-3 db sárgabarack,mente levél.