Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Túrómousse -torta sárgabarackkal recept

A recept értékelése: 3,5 pont
  • 60 min
  • nehéz
  • drága

megtekintve: 2 622 alkalommal

elkészítve: 52 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: a tojásokat szétválasztjuk ,a sárgájához hozzáadjuk a cukor felét, a vizet habosra verjük .

A tojásfehérjét elkezdjük a csipet sóval felverni amikor felhabosodik akkor apránként hozzáadjuk a megmaradt cukrot és kemény habot verünk.

Habosra felvert tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet a vaníliás cukrot,a kakaót ,a darált diót összekeverjük.

Majd veszünk ki a tojásfehérje habból fellazítjuk a tésztát a többi habot apránként beleforgatjuk körkörös mozdulatokkal,hogy ne törjön a hab.

Kikenünk egy 23 cm átmérőjű tortaformát olajjal az alját kibéleljük sütőpapírral.

A piskóta masszát beöntjük a tortaformába elsimítjuk.

180 c előmelegített sütőbe toljuk 12-15 percre megsütjük.

Kimagozzuk a sárgabarackot,felkockázzuk.

Beleszórjuk egy lábasba ,öntünk rá annyi vizet ,amennyi éppen elleppi, és megfőzzük.

Ha már puha akkor 200ml hideg vízben elkeverjük a pudingportokat ráöntjük a cukorral együtt ,sűrűre főzzük .

Kevergetve kihűtjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot,vaníliás cukrot habosra keverjük,beleforgatjuk az áttört túrót alaposan összekeverjük simára beleforgatjuk a feloldott zselatint.Végezetül a tejszínhabbal fellazítjuk.

Összeállítjuk a tortát :a kakaós piskótát egy tortatartóra tesszük rákenjük a túróhab felélt.

Ha már picit megdermedt ,jöhet rá a pudingos sárgabarack,majd annak a tetejére a maradék túróhab.

Hideg helyen legalább 2 órát dermesztjük .

Tálalás előtt tejszín habrózsákkal ,barackszeletekkel,zöld levélkével díszítjük.

főzési idő: 20 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Hideg helyen legalább 2 órát dermesztjük .

Hozzávalók

Hozzávaló a kakaós piskótához : 4 egész tojás, 3 evőkanál kristály cukor,1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál olaj, 4 evőkanál víz, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál darált dió, 1 púpos evőkanál keserű holland kakaó,fél csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor,csipet só.

A sárgabarackos réteghez: 500 g sárgabarack,150 g kristálycukor, 200 ml víz, 2 csomag vaníliás pudingpor főzős,

A túróhabhoz : 250 g túró, 250 g mascarpone, 200 g tejszín,1 db vaníliás cukor, 250 g porcukor,5 g porzselatin.

A tetejére 200 g tejszínhab,2-3 db sárgabarack,mente levél.

Kövess minket a Facebookon is!