Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mascarponés citrom torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 699 alkalommal

elkészítve: 39 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A piskótához a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, majd bele szitáljuk a sütőporos lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és óvatosan a tojásos masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt formában ,180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük. ( kb. 40 perc) Tűpróba. Kihűtjük. ( Én előző nap sütöm).
A krémhez a mascarponét kikeverjük a hozzávalókkal, majd belekeverjük a keményre felvert habot. Ha úgy látjuk jónak, mehet bele egy zselatinfix.
A lapot 3 fele vágjuk, megtöltjük a krémmel, tetszés szerint díszítjük.

sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához ( 18 cm)
10 dkg kristálycukor + 4 dkg a fehérje habba
17,5 dkg liszt
75 ml tej
75 ml olaj 2 tojás
1/2 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
25 dkg mascarpone
1 doboz Dr,Ootker citrom joghurt
2 dcl tejszín ( hulala)
kis citromlé ( aroma)
pici reszelt citromhéj
ízlés szerint cukor
zselatinfix ( opcionális)

Kövess minket a Facebookon is!