

megtekintve: 13 593 alkalommal
elkészítve: 218 alkalommal megfőztem én is
- Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a margarint. A víz ne lobogjon,mert megéghet a csoki! Ha kész félretesszük,és néha megkeverjük,hogy kihűljön.
- A cukrot az egész tojással és a tojássárgájával fehéredésig jó habosra verjük (robotgéppel).
Kimérjük a lisztet és előkészítjük a formákat (muffin forma vagy akár porcelán bögre). A formát vastagon kivajazzuk,nem baj ha marad néhol vajdarabka. Szórunk bele kakaóport, vagy lisztet és megrázzuk,hogy mindenhol érje és a felesleget kiöntjük.
- Előmelegítjük a sütőt (kb 225 fokra). Ha kihűlt a csoki belekeverjük robotgéppel a tojásos habba. (ha nem hűlt ki a csoki,akkor a tojás kicsapódik). Ha krémes hozzászitáljuk a lisztet és lassan beledolgozzuk.
- Megtöltjük a formákat és betesszük a sütőbe, 6 percig sütjük!!
főzési idő: 5 min
sütési idő: 6 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A sütőajtót lehetőleg ne nyitogassuk sütés közben,ez nagyon fontos!!! Csak frissen az igazi. :) A legjobb,ha a sütő nem légkeveréses.
- 1 egész tojás + 1 tojássárgája
- 3,5 dkg cukor
- 1-6 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 6 dkg étcsokoládé (jó minőségű,nem tortabevonó!!!)
- margarin és keserű kakaópor a formához (kakaó helyett akár liszt is használható)