Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Ausztrál kókuszos-mézes keksz recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 90 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 7 549 alkalommal

elkészítve: 162 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Eszti1313

Elkészítése

A lisztet a cukorral, a zabpehellyel, a kókuszreszelékkel, sóval elkeverjük.
A mézet a vajjal együtt felolvasztjuk.
A forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a vajas-mézes elegyhez. Ezt öntjük hozzá a száraz alapanyagokhoz. Alaposan elkeverjük. (Ha nem állna össze, kevés vizet adhatunk még hozzá.)
Nedves kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk a tésztából, majd azokat kissé lelapítjuk. Közepükbe egy szem mandulát vagy diót nyomunk.
A nyers kekszeket szilikonos sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben 175 fokon 10-15 percig sütjük. (Akkor jók, ha a tetejük már aranyszínt kapott.)
A süteményeket akkor szedjük le a sütőlapról, ha már kicsit kihűltek, mert különben eltörhetnek.

sütési idő: 15 min
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

15 dkg finomliszt
15 dkg kristály vagy nádcukor
20 dkg apró szemű zabpehely
13 dkg vaj vagy margarin
5 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál méz
4 evőkanál forró víz
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
mandula vagy dió a tetejére
egy csipet só

Kövess minket a Facebookon is!