megtekintve: 7 549 alkalommal
elkészítve: 162 alkalommal megfőztem én is
A lisztet a cukorral, a zabpehellyel, a kókuszreszelékkel, sóval elkeverjük.
A mézet a vajjal együtt felolvasztjuk.
A forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a vajas-mézes elegyhez. Ezt öntjük hozzá a száraz alapanyagokhoz. Alaposan elkeverjük. (Ha nem állna össze, kevés vizet adhatunk még hozzá.)
Nedves kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk a tésztából, majd azokat kissé lelapítjuk. Közepükbe egy szem mandulát vagy diót nyomunk.
A nyers kekszeket szilikonos sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben 175 fokon 10-15 percig sütjük. (Akkor jók, ha a tetejük már aranyszínt kapott.)
A süteményeket akkor szedjük le a sütőlapról, ha már kicsit kihűltek, mert különben eltörhetnek.
sütési idő: 15 min
sütési mód: légkeverés
15 dkg finomliszt
15 dkg kristály vagy nádcukor
20 dkg apró szemű zabpehely
13 dkg vaj vagy margarin
5 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál méz
4 evőkanál forró víz
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
mandula vagy dió a tetejére
egy csipet só