

megtekintve: 12 659 alkalommal
elkészítve: 209 alkalommal megfőztem én is
A zöldségeket kockákra vágjuk.
Az olajat felmelegítjük, és beletesszük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve kis lángon, saját levében néha megkevergetve megdinszteljük. Ha a leve elfőné, pici vízzel pótoljuk.
A megpuhult zöldségeket megszórjuk pirospaprikával és a liszttel, és óvatosan összekeverjük őket.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Felforraljuk, és néhány percig lassú tűzön főzzük. Majd beletesszük az aprított petrezselyemzöldet.
főzési idő: 30 min
Tejföllel is tálalhatjuk.
2-4 db karalábé
1-2 sárgarépa
1-2 evőkanál tejföl
1 petrezselyemgyökér és zöldje
2 evőkanál napraforgó olaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál liszt
csipet só
bors