Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Hatlapos recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 10 801 alkalommal

elkészítve: 107 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A hozzávalókból tésztát készítünk annyi tejjel, hogy laza tésztát kapjunk. 6 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és a felfordított tepsin hirtelen világosra sütjük.
A krém hozzávalóiból krémet főzünk. A lisztet összekeverjük a kakaóval, majd kevés tejet adunk hozzá és elkeverjük, hogy sűrűbb masszát kapjunk (így nem lesz csomós). Ezután adjuk hozzá a többi tejet és a cukrot is. Addig főzzük míg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és óvatosan hozzáadjuk a tojás sárgáját. Végül 5 dkg vajat keverünk bele.
Még melegen megkenjük vele az első lapot (kb fél centi vastagon), rátesszük a következő
lapot majd azt is megkenjük. Így fojtatjuk míg elfogynak a lapok. A tetejére nem kenünk krémet.
Pár órát állni hagyjuk, hogy puhuljon a tészta és utána szeleteljük.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 60 min
hőfok: 200 °C

Hozzávalók

60 dkg liszt
25 dkg zsír
10 dkg cukor
1 tojás
2 sütőpor
tej

Krém:
1 l tej
1 ek. kakaó
8 dkg liszt
1 tojás sárgája
20 dkg cukor
5 dkg vaj

Kövess minket a Facebookon is!