

megtekintve: 49 181 alkalommal
elkészítve: 315 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókból tésztát készítünk annyi tejjel, hogy laza tésztát kapjunk. 6 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és a felfordított tepsin hirtelen világosra sütjük.
A krém hozzávalóiból krémet főzünk. A lisztet összekeverjük a kakaóval, majd kevés tejet adunk hozzá és elkeverjük, hogy sűrűbb masszát kapjunk (így nem lesz csomós). Ezután adjuk hozzá a többi tejet és a cukrot is. Addig főzzük míg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és óvatosan hozzáadjuk a tojás sárgáját. Végül 5 dkg vajat keverünk bele.
Még melegen megkenjük vele az első lapot (kb fél centi vastagon), rátesszük a következő
lapot majd azt is megkenjük. Így fojtatjuk míg elfogynak a lapok. A tetejére nem kenünk krémet.
Pár órát állni hagyjuk, hogy puhuljon a tészta és utána szeleteljük.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 60 min
hőfok: 200 °C
60 dkg liszt
25 dkg zsír
10 dkg cukor
1 tojás
2 sütőpor
tej
Krém:
1 l tej
1 ek. kakaó
8 dkg liszt
1 tojás sárgája
20 dkg cukor
5 dkg vaj