Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Őszibarack recept

A recept értékelése: 1,0 pont
  • 105 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 11 002 alkalommal

elkészítve: 282 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kemencei Judit

Elkészítése

A porcukrot a vajjal, tojásokkal, és a tojások sárgájával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tejet, és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Jól összedolgozzuk, majd ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
Kis pogácsákat szaggatunk, majd gombócokká formáljuk őket.
Olajozott tepsibe tesszük, szép világosra sütjük előmelegített sütőben.
Még melegen kikaparjuk a gombócok belsejét kiskanállal, éles késsel.
Hidegen könnyebben törik a tészta.
A töltelékhez a porcukrot a vajjal habosra keverjük.
A diót a tejben felfőzzük, hozzáadjuk a rumot, kakaóport, kávét, ha kihűlt összekeverjük a vajjal. Belekeverjük a tészta morzsalékot.
A töltelékkel megtöltjük a gombócokat, majd kettőt összeragasztunk, egyik felét vérnarancs, másik felét őszibarack aromával bekenjük.
Ha kissé megszáradt, beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd meghempergetjük kristálycukorban.
Buxuslevéllel díszítjük, amit előtte jól megmostunk.

sütési idő: 5 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A diót felhasználás előtt pirítsuk meg, mert intenzívebb íze lesz.
Célszerű 1-2 nappal előbb elkészíteni, hogy legyen ideje megpuhulni.
Sok munka van vele, de megéri a fáradtságot.
Ebből a mennyiségből kb 50-60 db lesz.

Hozzávalók

30 dkg porcukor
2 egész tojás +2 sárgája
20 dkg tea vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 dl tej
75 dkg finomliszt

Töltelékhez:
3 dl tej
2 dkg kakaópor
30 dkg darált dió
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 rumaroma, vagy rum
0,5 dl feketekávé
+ a kikapart tészta morzsaléka

Díszítéshez:
2 tojásfehérje
1 vérnarancsaroma
1 őszibarack aroma
kristálycukor
buxuslevelek

Kövess minket a Facebookon is!