Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csörögefánk recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 3 850 alkalommal

elkészítve: 85 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Ana's Kitchen

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót belerakjuk egy tálba. Mikor az élesztő kellően felfutott akkor beleöntjük a tálba és jól összedolgozzuk az alapanyagokat. Finom ruganyos tésztát kell, hogy kapjunk.
A kapott tésztát 30 percig hagyjuk pihenni, kelni.
Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztát. Derelyevágóval vagy egy éles késsel vagdossunk tetszőleges csíkokat. Utána ferdén vágjunk belőlük rombusz formákat. A formák közepét metszük meg és a metszés két végénél a tésztát dugjuk át a résen. Persze bármilyen más formában is ki lehet őket sütni. ????
Forrósítsunk olajat és ügyesen süssük ki aranybarnára a formáinkat.
Porcukorral megszórva, finom lekvárokkal lehet fogyasztani!
Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

500 g finomliszt
11 g friss vagy szárított élesztő
200 g sütőmargarin
3 teáskanál rum aroma
2 evőkanál kristálycukor
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
100 ml tej
olaj

Kövess minket a Facebookon is!