megtekintve: 78 957 alkalommal
elkészítve: 218 alkalommal megfőztem én is
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét habbá keverjük a 100 g cukorral. Egy másik tálba tesszük a 3 tojássárgáját és hozzáadjuk a 80 g olvasztott vajat, összekeverjük. Majd hozzáadjuk a 150 g mákot, kicsit keverjük, az 50 g lisztet és a sütőport. Összedolgozzuk, elég száraznak fog tűnni, de belekeverjük óvatosan a felvert tojásfehérjét, amitől felveszi a piskóta állagot. Ha kész, tegyük sütőpapírral bélelt kapcsos 22- 24 cm-es tortaformába.
180 fokon, kb. 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém:
Először 30 dkg almát (kb. 2 db közepes alma) megfőzünk és leturmixolunk, hagyjuk kihűlni.
4 dl görög joghurtot összekeverünk a 2 zacskó instant zselatinporral, 100 g porcukorral (ez lehet több és kevesebb is), fél citrom levével és a főtt, leturmixolt almával. Már kész is a krém. Nem kell megijedni, hogy folyós, mert az alma pektintartalma miatt nagyon szép szilárd krém lesz.
A krémet kanalazzuk a mákos piskótára és 1 éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap díszíthetjük mákkal, gránátalmával, mentalevéllel.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Piskóta:
3 tojás
80 g olvasztott vaj
150 g mák
50 g liszt
100 g cukor
2 teáskanál sütőpor
Krém:
4 dl görög joghurt
100 g porcukor
2 zacskó instant zselatinpor
fél citrom leve
30 dkg alma