

megtekintve: 4 842 alkalommal
elkészítve: 62 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra.
Utána kiszaggatjuk egy linzerszaggatóval, s egy ugyanakkora pohárral. Én tojással megkentem a lyukas korongokat, s megszórtam kristálycukorra.
Nekem 18-18 db lett belőle. Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra.
Utána porcukorral megszórjuk. Ha kihűltek, porcukor helyett akár felmelegített csokiba is belemárthatjuk a linzerek tetejét.
Fedeles műanyag tálba rakjuk, s másnapra nagyon jól megpuhul.
sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Így, műanyag tálba tárolva 1-2 hétig is eláll?
40 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2 db tojás
25 dkg vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
5 dkg porcukor (töltés után a megsült tészta tetejére)