

megtekintve: 1 608 alkalommal
elkészítve: 33 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt kicsit felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal rugalmas tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. 5 gombócot gyúrunk belőle, kicsit pihentetjük. Kisodorjuk, karikába hajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással, ismét kelesztjük. Mikor megkelt, ismét lekenjük tojással, a közepébe halmozzuk az összekevert sajtos bacont, megszórhatjuk szezámmaggal. 240 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, amit azonnal leveszünk 220 C fokra. Kb. 15-17 perc alatt szép pirosra sütjük.
sütési idő: 15 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, puha, egy leves mellé tökéletes választás.
Hozzávalók:
15 dkg sima fehér liszt
10 dkg BL 80-as kenyérliszt
10 gr élesztő + pici cukor
4 gr só
1 tojás sárgája
100 ml tej
50 ml víz 10 gr vaj
Töltelék:
10 dkg reszelt sajt
10 dkg kicsi kockákra vágott bacon szalonna