Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Dióhabos lekváros linzer recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 907 alkalommal

elkészítve: 20 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Fagyasztóba tettem 15 percre.
Ezután 3 mm-re nyújtottam,cakkos szaggatóval kiszúrtam.
Egy nagy lemez tepsit befedtem sütőpapírral és rásorakoztattam.
A hab készítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem,majd a lekvárral tovább vertem és a darált diót hozzá kevertem.
20 db cakkos linzerre tettem ügy,hogy teljesen ne fedje a linzer alapot,mert sütés közben terül a hab.
A közepére egy kk lekvárt pöttyintettem.
180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt kisütöttem.
A megmaradt tésztából sima linzer karikákat sütöttem,fele lyukas .

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom és mutatós kis linzerek.

Hozzávalók

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
6 gramm sütőpor
1 db tojás sárgája
2 ek citromlé
A habhoz:
2 tojás fehérje
5 dkg porcukor
3 ek baracklekvár
10 dkg darált dió
A hab közepére:
1 kk baracklekvár

Kövess minket a Facebookon is!