megtekintve: 11 703 alkalommal
elkészítve: 306 alkalommal megfőztem én is
1. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le.
Közben készítsük el a sajtszószt: a lisztet pirítsuk meg a vajon, öntsük fel a tejjel, adjuk hozzá a reszelt sajtokat (egy-két evőkanálnyit tegyünk félre, hogy rászórhassuk a tetejére).
2. Keverjük csomómentesre a szószt, ízesítsük sóval, borssal és kevés szerecsendióval. A főtt tésztát keverjük össze a sajtszósszal, adjuk hozzá a felcsíkozott sonkát, a lecsepegtetett kukoricát.
3. Simítsuk tűzálló tálba, a tetejét szórjuk meg a félretett reszelt sajttal, és forró sütőben olvasszuk rá 10 perc alatt.
sütési idő: 10 min
Tetszés szerint bármilyen sajtból elkészíthető.
Kalória: 901 kcal/adag
4 személyre:
40 dkg penne tészta
1 evőkanál liszt
4 evőkanál vaj
2 dl tej
20 dkg cheddar sajt
15 dkg grande sajt
só, bors, szerecsendió
15 dkg főtt sonka
20 dkg kukorica (konzerv)