megtekintve: 13 187 alkalommal
elkészítve: 237 alkalommal megfőztem én is
A burgonyát és a tojásokat sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk.
Besamelmártást készítünk - a lisztet a vajon megpirítjuk, felengedjük tejjel -, és összekeverjük a tejföllel.
Tűzálló tálba felkarikázzuk a krumplit, majd sóval, borssal, megszórjuk.
Rákarikázzuk a főtt tojást és a felkockázott tarját. Nyakon öntjük a besameles tejföllel, és ezt addig folytatjuk, amíg elfogynak az alapanyagok.
A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal, és készre sütjük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
1,5 kg burgonya
20 dkg füstölt tarja
15 dkg ementáli sajt
2 dl tej
3 dl tejföl
8 tojás
2 ek vaj
2 ek liszt
só
bors