megtekintve: 12 106 alkalommal
elkészítve: 346 alkalommal megfőztem én is
Kibéleljük sütőpapírral a tortaformát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. A formába simítjuk, és a sütőben aranysárgára (tűpróba) sütjük. Közben a málnát megtisztítjuk, megmossuk, 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk.
A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a lágy vajat és a málnaturmixot.
A tortaformát ismét kibéleljük sütőpapírral. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, belefektetjük az alsó lapot, és rásimítjuk a málnakrémet. Ráborítjuk a felső lapot, és a tésztát 12 órára betesszük a mélyhűtőbe.
Tálaláskor a fagyott tortát tálra emeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. A tetejére habrózsákat nyomunk, és rátesszük a málnaszemeket.
A piskótához:
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
A krémhez:
30 dkg málna
5 tojás
25 dkg porcukor
40 dkg lágy vaj
A díszítéshez:
4 dl tejszín