megtekintve: 10 160 alkalommal
elkészítve: 210 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: a diadetikus meggybefőttet a levével eggyüt bele öntöm egy edénybe és 2 dl vizet öntök hozzá,ízesítem fahéjjal,és szegfűszeggel,sóval.A tűzre teszem és felforralnom,a keményítőt elkeverem vízzel simára,veszek ki a meggyléből és hozzáadom ,hogy a hő ki egyenlítödjön és a leves ne legyen csomós ,majd egy gyors mozdulattal a meggyhez öntöm,elkeverem.Ha újra felforr kész a finom meggyleves.Édesítő nem kell hozzá mert elég édes , a befőtt leve.
főzési idő: 15 min
Gyors és egyszerű magozott meggy befötből készíteni a levest.
Hozzávalók. 30 dkg magozott meggy,friss ,vagy befőtt .(Én most befőttből készítem el.)5 szem szegfűszeg,1 teáskanál fahéj,2 db kis rúd fahéj darab 1 evőkanál kukorica keményítő,csipet só.