Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Székelykáposzta recept

A recept értékelése: 3,3 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 586 alkalommal

elkészítve: 40 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

majd kis, nagyjából 2X2 centis kockákra vágjuk.
A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.

A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.

Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet.
Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje.

Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.

Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy épp a tetejéig érjen.

Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta is megpuhul.
A tejfölt a liszttel elkevertem,vízzel hígítottam és behabartam.

főzési idő: 90 min

Hozzávalók

70 dkg tarja
1 kg savanyú káposzta
2 db vöröshagyma
1 kiskanál só
1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál majoránna
2 kiskanál köménymag
2 evőkanál őrölt pirospaprika
4 db babérlevél
1 db paprika
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
330 gr tejföl
3 ek. liszt

Kövess minket a Facebookon is!