

megtekintve: 4 940 alkalommal
elkészítve: 74 alkalommal megfőztem én is
majd kis, nagyjából 2X2 centis kockákra vágjuk.
A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet.
Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje.
Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.
Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy épp a tetejéig érjen.
Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta is megpuhul.
A tejfölt a liszttel elkevertem,vízzel hígítottam és behabartam.
főzési idő: 90 min
70 dkg tarja
1 kg savanyú káposzta
2 db vöröshagyma
1 kiskanál só
1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál majoránna
2 kiskanál köménymag
2 evőkanál őrölt pirospaprika
4 db babérlevél
1 db paprika
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
330 gr tejföl
3 ek. liszt