megtekintve: 25 922 alkalommal
elkészítve: 300 alkalommal megfőztem én is
A túrót 10 dkg cukorral, a tejjel, az olajjal meg a sóval összekeverjük, majd beledolgozzuk a sütőporral elvegyített lisztet. Vastagon meglisztezett deszkán 20 x 30 cm-es lappá nyújtjuk és margarinnal kikent, liszttel meghintett mély tepsibe fektetjük. A tojásokat a maradék cukorral kikeverjük. Beledolgozzuk a mascarponét, a tejfölt, a pudingport, a búzadarát meg a fahéjat, és a tésztára simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük. (A légkeveréses üzemmód nem jó!) Szükség esetén a tésztát 45 perc után letakarjuk. Rácsra téve kb. 2 órát hűlni hagyjuk.
A feldarabolt süteményt a félbevágott eperszemekkel díszítjük. A zseléporral elkevert eperlevet felforraljuk. Végül a zselét az eperre kanalazzuk.
sütési idő: 60 min
hőfok: 175 °C
Kalória: kb. 500 kcal / darab
Tepsi mérete: 20 x 30 cm
15 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg cukor
5 ek tej
5 ek olaj
csipetnyi só
30 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
6 tojás
50 dkg mascarpone
750 g tejföl
1 zacskó mogyoróízű főzős pudingpor
5 ek búzadara
1 tk őrölt fahéj
50 dkg eper
2
5 dl eperlé
1 zacskó tortazselé