Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Cukormassza gombácskák Picipiros Konyhájából recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 334 alkalommal

elkészítve: 5 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik

További receptek...

Elkészítése

1. A piros masszát keményítővel finoman meghintett lapon jól formázhatóvá gyúrjuk és kb 3 mm-esre nyújtjuk. Nagyobbacska pogácsa szaggatóval 8 db kört szaggatunk ki belőle.

2. A fehér masszát két részre osztjuk. Egyik felét kb 1 mm vékonyra nyújtjuk és az előzőknél csak picivel kisebb, szintén 8 db kört szaggatunk ki belőle.

3. A másik feléből egy picit lecsípünk a gombák pettyeihez, a többit pedig egy 30 cm-es hengerré formázom. 8 db egyforma nagyságú szakaszt vágok le belőle, ezek lesznek a tönkök.

4. A tönköket úgy formázom meg, hogy egyik felüket egy picit karcsúbbra sodrom, ez lesz a teteje, majd a másik felét kétszer finoman, függőlegesen tartva a pulthoz ütöm és állítva hagyom őket. A tönköket földes hatásúra pamacsolom úgy, hogy egy ecset hegyét a terracotta barna ételfesték porba mártom és összepiszkolom vele a tönkök alját. Kész a földes hatás.

5. A piros köröcskéinkre 1-1 fehér köröcskét helyezünk, majd egy picit sodróval átmegyünk rajtuk. Nem szabad nagyon rányomni, csak az a célunk hogy összetepadjanak. Késsel a fehér részt * alakban bevagdossuk, piros széleit pedig 1 mm-re behajtjuk a fehér rész felé. Ezután fogunk egy ilyen kis gombakalapot és ráhajlítjuk tenyerünkkel egy függőlegesen tartott , gömb végű fondant formázóra. Finoman addig nyomkodjuk rá, amíg szép gomba alakú nem lesz a kalapunk.

6. A fehér gömböcskékből nyomkodunk párat a gombácskáink kalapjára. A kalap homorú belső felét vékonyan megkenjük egy kis ételragasztóval és ráhelyezzük a gombatönk tetejére. Végül pedig megkenjük a gombáink kalapjait is vékonyan a ragasztóval, hogy élethű fényt kaphassanak.

Személyes jó tanács

Ha elakadnátok, nézzétek meg az elkészítési folyamatról készült videóm a Picipiros Konyhája nevű Facebook oldalamon, ahol szívesen válaszolok a recepttel kapcsolatos kérdéseitekre is.

Hozzávalók

A gombákhoz (8 darab):
- 250 g Red Velvet Smartflex massza
- 250 g fehér Smartflex massza
- ehető ételragasztó
- terracotta barna Fractal porfesték
- kukorica keményítő a nyújtáshoz

Szükséges eszközök:
- szilikon nyújtólap
- gömb végű fondant formázó eszköz
- fondant nyújtófa

Kövess minket a Facebookon is!