Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fehércsokis zserbó omlós tésztából recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 12 245 alkalommal

elkészítve: 266 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral, az elmorzsolt vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot a tojást, és összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, amitől lágy, de ruganyos lesz. A tésztát négy részre osztjuk és 20 percig pihentetjük.
Az első adag tésztából lisztezett deszkán kb. 25x35 centis téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítunk. Megkenjük a lekvár egyharmadával és megszórjuk a porcukorral elkevert dió harmad részével. Újabb réteg vékony tészta következik, majd a lekvár és a cukros dió második harmada, amire ismét egy réteg tészta-lekvár-dió réteg kerül. A tetejére borítjuk az utolsó réteg tésztát, amit megszurkálunk villával. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben pihenni, majd kifordítjuk a tepsiből egy határozott mozdulattal.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokimázhoz a csokoládét vízgőz felett vagy mikroban felolvasztjuk és adunk hozzá egy diónyi vajat is, hogy szép fénye legyen. A csokimázt a kihűlt zserbón szépen egyenletesen elsimítjuk.
Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük, ha a csokoládé teljesen megszilárdult. A zserbó másnap a legfinomabb.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

50 dkg liszt
30 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
kb. 1 dl tejföl
60 dkg sárgabaracklekvár
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 csomag fehércsokoládé

Kövess minket a Facebookon is!