

megtekintve: 10 347 alkalommal
elkészítve: 242 alkalommal megfőztem én is
A darált kekszet tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot, vaníliás cukrot, a kakaót, és keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat, a lekvárt, a citromlevet, és a rumot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (könnyen nyújtható legyen, de nem szabad hogy ragadjon)
Enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, és szúrjuk ki szív alakúra, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára egymásmellé.
Ezután tegyük be a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen.
Olvasszuk fel a tasakon lévő leírás szerint a csokoládét, majd vegyük ki a fagyasztóból a szíveket és mártsuk bele, majd alaposan csepegtessük le. Ezután tegyük vissza a sütőpapírra, és hagyjuk teljesen megszáradni.
A porcukrot keverjük össze a meggylével, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. Ezután ízlés szerint csorgassuk rá a csokoládéra. (én mokkáskanállal csorgattam rá, de neylon zacskóba is tölthetjük, majd a végén kis rést vágva díszítsük ki a szíveket)
Ezután hagyjuk hogy a máz is teljesen megszáradjon, majd úgy kínáljuk.
25 dkg háztartási keksz (darált)
12 dkg sárgabarack lekvár
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
7 dkg vaj
2 dkg kakaó
2 ek citromlé
2 ek rum
Hozzávalók a bevonáshoz és a mázhoz:
1 cs Dr. Oetker ét tortabevonó
2 ek porcukor
1-2 ek meggylé