megtekintve: 11 914 alkalommal
elkészítve: 282 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: a babapiskótát aprító gépbe össze aprítjuk,olvasztott vajjal összegyúrjuk.
Veszünk egy 24 cm torta formát és bele nyomkodjuk egy kanál segítségével a baba piskótát.
A túrót villával összetörjük,hozzáadjuk a cukrot,a vaníliás cukrot a csipet sót,,és mascarponét jól kikavarjuk.
Majd a kész krémbe beleforgatjuk a 20 dkg friss áfonyát és ráöntjük a babapiskóta morzsára ,elsimítjuk.
180 c előmelegített sütőbe toljuk kb 25-30 percig sütjük.
Amíg sül a sajttortánk addig felverjük a tejszínt kemény habbá.
És elkészítjük az áfonya öntetet,feltesszük az áfonyát kevés vizzel ,cukorral,a citrom lével főni,egyet forr .Az után szűrön át passzírozzuk.
Ha kihűlt a torta kivesszük a formából és tejszínhabbal és áfonyával,és málnával ki díszítjük.
Az öntettel kínáljuk.
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Minden esetben várjuk meg amíg langyosra kihűl a sajt tortánk,mert könnyebb lesz szeletelni.
Hozzávalók:25 dkg túró,25 dkg mascarpone ,30 dkg áfonya ,pár szem málna,1 csomag vaníliás cukor,csipet só,2 evőkanál cukor,2 dl cukrász tejszín,25 dkg baba piskóta,15 dkg vaj,
Az öntethez:15 dkg áfonya ,10 dkg cukor,1 teáskanál citromlé.