megtekintve: 12 522 alkalommal
elkészítve: 311 alkalommal megfőztem én is
A lisztet, sót és kakaót összevegyítjük. Egy másik tálba tesszük a szoba-hőmérsékletű vajat, addig kavarjuk, turmixoljuk vagy dolgozzuk össze, amíg krémessé válik. Ezután beletesszük a cukrot, azzal is összedolgozzuk, majd a tojásokkal is. Végül beletesszük a vaníliát, jól elvegyítjük. Egy pohárba kimérjük a tejet
A tejbe elvegyítjük a színezéket. A liszthez öntjük a vajas masszát, elkavarjuk, hozzáadjuk a piros tejet és simára dolgozzuk. Végül a szódaport leöntjük az ecettel, hagyjuk felfutni, majd a tésztához kavarjuk.
2 2 cm átmérőjű tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral,. Elosztjuk a tésztát bennük és 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.
Miután kivesszük a sütőből, 10 percet hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután fóliába csomagoljuk és 1 órára megy a hűtőbe.
A vizet felfőzzük a kókuszreszelékkel, 1 éjszaka állni hagyjuk. Másnap simára keverjük benne a pudingport, felfőzzük sűrűre, amikor kihűlt habosra kavarjuk a rámával.
A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel, kívül is bekenjük, és díszítjük. Én házilag készített raffaellóval , és csokirózsával díszítettem.
sütési idő: 50 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Jó a por és folyadék ételfesték is.
Hozzávalók a tortához:
Vörös bársony torta
25 dkg lisz ,fél tk só ,1 ek kakaó
12 dkg vaj
30 dkg cukor
2 tojás
1 tk vanília kivonat
2,4 dl tej
2 ek folyékony, piros ételszínező
1 tk ecet
1 tk szódabikarbóna
Krém hozzávalói:
1/2 liter tej (én mindig vizet használok)
2 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg ráma
5 evőkanál cukor