megtekintve: 13 787 alkalommal
elkészítve: 319 alkalommal megfőztem én is
Kivajazunk és lisztezünk 2 őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, és jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formába a tésztákat. A sütőben 30 percen át sütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A krémhez felfőzünk 3 dl tejet a vaníliás pudingporral, és hűlésig kevergetjük. Ugyan ezt tesszük a puncsos pudingporral is.
A vajat nagyon habosra keverjük a cukorral, a rummal ízesítjük, majd kettéosztjuk, és az egyik felébe a puncsot, másik felébe a tejszínes krémet keverjük. A kihűlt piskótákat a barázdáknak megfelelően szeletekre vágjuk.
Felváltva a kétfajta piskótát vékonyan megkenjük a kétfajta krémmel, de csak az egyik oldalukat, és így sorban hozzá tudjuk mindig tapasztani a következő szeletet. A végén ami maradt a kétfajta krémből, azokat egybekeverjük a kakaóval, és a sütemény tetejére-oldalára kenjük. Ferdén szeleteljük föl a sütit.
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
4 tojás
25 dkg porcukor
1,5 dl olaj
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
6 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncs pudingpor
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
1/2 dl rum
1 evőkanál kakaópor