

megtekintve: 12 874 alkalommal
elkészítve: 266 alkalommal megfőztem én is
1.A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. Néha kevergessük, hogy ne bőrösödjön.
2.A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, és ismét kemény habot készítünk belőle. A tojássárgáját egyesével belekeverjük a felvert masszába. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük.
3.Előmelegített sütőben készre sütjük a piskótát.
4.Ha kihűlt, a piskótát 3 egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, az külön is megsütheti a három tortalapot.
5.A krémhez a Hulalát kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a rummal és a felkockázott mandarinnal.
6.A tortát összerakjuk, a három piskóta közé 2 réteg krémet teszünk.
7.A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét bevonjuk vele
8.Gránátalmával mandulával és mandarinnal díszítjük.
9.Végül olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Piskótához:
9 db tojás
9 csapott evőkanál liszt
9 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
A krémhez:
1,5 csomag vaniliás pudingpor(főznivaló)
6 ek cukor
6 dl tej
0,5 dl rum
3 dl habtejszín (hulala)
4-5 db mandarin
A díszítéshez:
2 dl habtejszín
6 dkg mandula
3-4 db mandarin
1 gránátalma
1/2 tábla tortabevonó (ét vagy tej is lehet)