megtekintve: 7 974 alkalommal
elkészítve: 226 alkalommal megfőztem én is
Előkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A füstölt sonkát akkora darabokra vágjuk, mint a tojáscikkek. A hagymát alaposan megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk.
Elkészítés:
1. Az olaj felét felforrósítjuk, a hagymát óvatosan, hogy a karikák ne törjenek szét, aranyszínűre pirítjuk benne.
2. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a tojás- és a sonkadarabokat egyenletesen elosztva. Ráterítjük a hagymát.
3. A tejfölt jól elkeverjük a maradék olívaolajjal, és a tűzálló tálra öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, elterítjük rajta a parmezán sajtot, és 5 percre grillsütőbe tesszük, hogy a felszíne szépen megpiruljon.
Vigyázzunk, hogy az étel ne égjen meg, mert a sajt keserű lesz!
Melegen tálaljuk.
Kalória: 379 kcal/adag
6 tojás
10 dkg füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
2 dl tejföl
3 ek. reszelt parmezán sajt
1 kk. vaj