megtekintve: 13 688 alkalommal
elkészítve: 263 alkalommal megfőztem én is
Ha már nem zsenge a cukkini, meg lehet hámozni, majd kockákra darabolva a felaprított hagymával együtt az 1 evőkanál olajon megpárolom.
Ezután felengedem kb. 1,5 l vízzel, amibe beleteszem még a többi hozzávalót is, az ételízesítőt, pici borsot, a fokhagymát, tárkonyt, szerecsendiót, és puhára főzöm.
Következő lépésben összeturmixolom az egészet és legvégül hozzáadom a főzőtejszínt, amivel még hirtelen felfőzöm, és kész is a fogyasztásra.
Talán még annyit tudnék mondani, hogy van, amikor pirítóssal tálalom, de nélküle is igazán finom. Természetesen az ételízesítő helyett lehet használni leveskockát, vagy ha van, húslevet is.
főzési idő: 30 min
50 dkg cukkini
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított tárkony
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
ételízesítő
1 doboz főzőtejszín, 2 dl-es
só, bors
1 evőkanál étolaj
kenyérszeletek a pirítóshoz