Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Édes-fűszeres csirkecombok fügével sütve recept

A recept még nem lett értékelve
  • 30 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 767 alkalommal

elkészítve: 22 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A fügéket megmossuk, tetejüket levágjuk, majd elfelezzük őket.

2. A balzsamecetet elkeverjük a mézzel, 1 ek sóval, 1 ek borssal és 1 ek kakukkfű levéllel, majd alaposan átforgatjuk benne a csirke combokat.

3. Egy sütőtálat kikenünk az olivaolajjal, majd szépen elrendezzük bennne a húst az elnegyedelt lilahagymával, a fokhagymákkal, az elfelezett fügékkel és a friss kakukkfű ágakkal, majd egy kiskanálnyi mézzel meglocsoljuk.

4. Alufóliával lefedjük, majd előmelegitett sütőben 180 °C-on kb 30 perc alatt puhára sütjük, ezután alufólia nélkül addig sütjük tovább, amig a combok szép aranyszinűre sülnek.

sütési idő: 50 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

- 1 kg filézett csirke felsőcomb
- 10 db friss füge
- 60 ml balzsamecet
- 2 ek méz
- 1 ek olivaolaj
- 12 gerezd fokhagyma (6 pucolva, 6 héjastól)
- 2 fej lilahagyma
- pár ág friss kakukkfű
- só, bors

Kövess minket a Facebookon is!