megtekintve: 9 887 alkalommal
elkészítve: 223 alkalommal megfőztem én is
Kis tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összedolgozzuk, szép sima tésztát kapjunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ketté vesszük a tésztát egyik felébe 2 kanál tejjel elkevert 2 kanál kakaóport keverünk, belegyúrjuk. Ekkor ismét kettőbe vesszük a tésztákat, így lesz: 2 db kakaós, 2 db fehér tésztánk. Ismét kelesztjük. Ha megkelt az egyik kakaós tésztát kinyújtjuk olyan hosszúra mint a forma amiben sütjük- félretesszük, kinyújtunk egy fehér lapot, ráhelyezzük a kakaóst, feltekerjük. Így járunk el a másik két lappal is, és a két fonatot összetekerjük. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd ismét kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük- a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal. ( a sütő aljába kis lábasba vizet teszünk-gőzös lesz a sütőnk) Szép pirosra sütjük, kb. 45-50 perc. Fele időnél, ha nagyon pirulna letakarjuk alufóliával. Sütőből kivéve ismét megkenjük olvasztott margarinnal, majd letakarva a formában hagyjuk kihűlni.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Vajazva, egy pohár kakaóval nagyon finom.
50 dkg liszt
80 ml tej
170 gr natúr joghurt
1 tojás
pici só
5 kanál kristálycukor
6 dkg vaj
4 dkg élesztő
ezen kívül 2 kanál kakaó