megtekintve: 8 839 alkalommal
elkészítve: 212 alkalommal megfőztem én is
1.Először a linzer tésztát gyúrjuk össze. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport, végül a tejfölt és a reszelt citromhéjat is.Összedolgozzuk és legalább 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
2.Amíg a tésztánk a hűtőben pihen addig az almát megmossuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük.A csokoládét is lereszeljük,illetve felolvasztjuk,a diót megdaráljuk.
3.A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük,majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét,a darált diót,a reszelt csokoládét és a reszelt almát. A tojásfehérjét keményre verjük és azt is óvatosan a masszához keverjük.
4.Hűtőből kivesszük a tésztát egy darabkát a sütemény tetejére a rácsnak félreteszünk belőle.Egy 23*32 cm-es tepsit kivajazunk,lisztezünk.Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és a tepsibe rakjuk.Ráhalmozzuk a masszát és a megmaradt linzertésztából rácsot rakunk rá amit tojásfehérjével lekenünk.
5.Előmelegített sütőben 25 percig 170 fokon hőlégkeveréssel sütjük.
Tetejét porcukorral meghintjük.
sütési idő: 25 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
12 dkg vaj
28 dkg finomliszt
6 dkg porcukor
1 csipet só
1 dl tejföl
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
0.5 kk sütőpor (mokkáskanál)
6 db tojás
10 dkg cukor
16 dkg dió (darált)
5 dkg étcsokoládé (reszelt)
5 dkg étcsokoládé (olvasztott)
2 közepes db alma