megtekintve: 7 563 alkalommal
elkészítve: 162 alkalommal megfőztem én is
tészta
A tojássárgáját a cukorral, mézzel, zsírral, kakaóval habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a kakaós masszához szórjuk. Hideg tejet adunk hozzá, annyit, hogy piskóta állagú legyen.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntve megsütjük előmelegített sütőben 200 fokon.
tetejére
A 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük, és a megsült tésztára öntjük. Nyitott sütőben pár percig szárítjuk.
A felezett meggyszemeket rápakoljuk, úgy, hogy majd a felszeletelt kockánk közepére essen.
Lereszeljük az étcsokoládét, és a tepsi hosszában, széltében megszórjuk a reszelékkel. A reszelék közepén vágjuk fel, így minden kocka széle meg lesz szórva
Teljes hűlés után vizezett késsel felvágjuk, hogy minden kocka közepén meggyszem legyen, és széleit díszítse a reszelt csokoládé. Jöhetnek a vendégek. Jó étvágyat!!
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tészta;
25 dkg cukor
3 ek méz
6 db tojássárgája
3 ek cukrozatlan kakaópor
8 ek disznózsír
30 dkg finomliszt
1.5 csomag sütőpor
1 dl tej (annyi, hogy piskóta sűrűségű legyen)
tetejére;
6 db tojásfehérje
30 dkg cukor
5 dkg étcsokoládé (reszelve)
10 dkg meggybefőtt (felezett)