rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kanelbullar - fahéjas csiga recept

A recept értékelése: 2,9 pont
  • 120+ min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 935 alkalommal

elkészítve: 61 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1. Az élesztőt egy kevés langyos tejben, 1-2 kiskanál porcukorral fölfuttatjuk.
2. A többi meleg tejben a vajat és a maradék cukrot felolvasztjuk.
3. A lisztet a kardamommal és a csipet sóval összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, és könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
4. Langyos helyen letakarva, 25 percig kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és letakarva újabb 25 percig kelesztjük. Majd ezt még 2-szer megismételjük.
5. Ha a tészta negyedszerre is megkelt, elfelezzük, és kb. 3 mm vékonyságúra téglalap alakúra kinyújtjuk.
6. A töltelékhez a vajat a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. (Mindkettőre egyformán jusson.)
7. Mindkettőt feltekerjük a szokott módon, és 4 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat.
8. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, és a jégcukorral megszórjuk.
9. Kb. 15 percig meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben légkeveréssel 180 C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

A tésztához
5 dkg élesztő
5 dl langyos tej
10 dkg porcukor
20 dkg Rama
90 dkg liszt
2 kk őrölt kardamom
csipet só

A töltéshez
15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 dkg porcukor
2 ek őrölt fahéj

A lekenéshez
1-2 tojás

A díszítéshez
jégcukor

Kövess minket a Facebookon is!