

megtekintve: 8 062 alkalommal
elkészítve: 125 alkalommal megfőztem én is
1. Az élesztőt egy kevés langyos tejben, 1-2 kiskanál porcukorral fölfuttatjuk.
2. A többi meleg tejben a vajat és a maradék cukrot felolvasztjuk.
3. A lisztet a kardamommal és a csipet sóval összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, és könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
4. Langyos helyen letakarva, 25 percig kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és letakarva újabb 25 percig kelesztjük. Majd ezt még 2-szer megismételjük.
5. Ha a tészta negyedszerre is megkelt, elfelezzük, és kb. 3 mm vékonyságúra téglalap alakúra kinyújtjuk.
6. A töltelékhez a vajat a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. (Mindkettőre egyformán jusson.)
7. Mindkettőt feltekerjük a szokott módon, és 4 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat.
8. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, és a jégcukorral megszórjuk.
9. Kb. 15 percig meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben légkeveréssel 180 C-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A tésztához
5 dkg élesztő
5 dl langyos tej
10 dkg porcukor
20 dkg Rama
90 dkg liszt
2 kk őrölt kardamom
csipet só
A töltéshez
15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 dkg porcukor
2 ek őrölt fahéj
A lekenéshez
1-2 tojás
A díszítéshez
jégcukor