

megtekintve: 6 640 alkalommal
elkészítve: 182 alkalommal megfőztem én is
A májat megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól és feldaraboljuk.
Kockára vágjuk a hagymát, és a zsiradékon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a feldarabolt májat, a sót, borsot, majoránnát, köményt, fokhagymát.
Néhány perc alatt a csirkemáj megpirul (a belseje ne maradjon véres), közben kevergetjük, hogy ne égjen le.
Egy kicsit hagyjuk hűlni (nem kell teljesen kihűlnie), majd hozzáadjuk a margarint és botmixerrel krémesre keverjük. (Nem baj ha hígnak tűnik, a hűtőben majd összeáll.)
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és összeérjenek az ízek.
főzési idő: 20 min
30 dkg csirkemáj
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zsír
10 dkg margarin
1 ek.majoranna
késhegynyi őrölt kömény
só
bors