Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Majorannás májkrém recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 6 430 alkalommal

elkészítve: 177 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A májat megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól és feldaraboljuk.
Kockára vágjuk a hagymát, és a zsiradékon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a feldarabolt májat, a sót, borsot, majoránnát, köményt, fokhagymát.
Néhány perc alatt a csirkemáj megpirul (a belseje ne maradjon véres), közben kevergetjük, hogy ne égjen le.
Egy kicsit hagyjuk hűlni (nem kell teljesen kihűlnie), majd hozzáadjuk a margarint és botmixerrel krémesre keverjük. (Nem baj ha hígnak tűnik, a hűtőben majd összeáll.)
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és összeérjenek az ízek.

főzési idő: 20 min

Hozzávalók

30 dkg csirkemáj
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zsír
10 dkg margarin
1 ek.majoranna
késhegynyi őrölt kömény

bors

Kövess minket a Facebookon is!