Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csülökpörkölt recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 105 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 10 125 alkalommal

elkészítve: 160 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: tocsi17

Elkészítése

A húst csontozd ki, de egyszerűbb, ha eleve csontozva kéred, akkor ezt a részt kihagyhatod. A bőrét, ha belefőzöd, kockázd fel nagyobb darabkákra, majd a húst is, valamivel kisebbekre - 2x2 vagy 3x3 centiméteres darabokra. A többi hozzávalót is készítsd elő, a hagymát kockázd fel, ahogyan a szalonnát is, a paprikát, paradicsomot mosd meg, és vágd négybe, majd ha mindent megcsináltál, kezdődhet a főzés. Némi olajon pirítsd zsírjára a szalonnát, majd add hozzá a hagymát. Ha már szép üveges lett, jöhet hozzá a hús, a bőrök és a kömény társaságában.Pirítsd pár percig így, majd ha már kezd fehéredni, keverd hozzá a pirospaprikát, ügyelve, hogy ne égjen le, aztán öntsd fel annyi vízzel, hogy csak félig lepje el. Mehet mellé a paprika és a paradicsom, a só ízlés szerint, aztán vedd kis lángra a tűzhelyet, és hagyd, hogy fedő alatt szépen megpuhuljon a hús. Ha már elég puha, mehet hozzá a frissen őrölt bors és a fokhagyma is, valamint ha teszel bele csípőset, azt is most keverd hozzá. Még kevergesd kicsit magasabb lángon körülbelül tíz percig, aztán el is készült a laktató és szaftos csülökpörkölt.

főzési idő: 90 min

Hozzávalók

1,5 kg csontozott csülök
20 dkg húsos szalonna
3 közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 evőkanálnyi pirospaprika
2 tv paprika
1 csipetnyi őrölt kömény
csípős paprikakrém, ízlés szerint, akár el is hagyható
só, frissen őrölt bors
olaj

Kövess minket a Facebookon is!