

megtekintve: 1 717 alkalommal
elkészítve: 63 alkalommal megfőztem én is
Tészta
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a zsírt, és a kakaóport. Simára mixeljük.
A liszteket a sütőporral elkeverjük, a kakaós masszához szórjuk. Hideg tejet adunk hozzá, annyit, hogy piskóta állagú legyen.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntve megsütjük előmelegített sütőben, 200 c-fokon.
Mikor megsült, a 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk közben a puncs pudingport, és piros ételszínezéket, kicsit tovább verjük, és a megsült tésztára öntjük. Nyitott sütőben szárítjuk pár percig.
Pár kocka csokoládét kókuszzsírral vízgőz fölött megolvasztunk, és mintát csöpögtetünk a rózsaszín máz tetejére. Hidegre tesszük, és hagyjuk megszáradni. Vizezett, éles késsel szeleteljük és fogyasztjuk.
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Tészta;
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
16 dkg sertészsír
20 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 dl tej (annyi tej, hogy piskóta sűrűségű legyen)
Puncshab;
6 db tojásfehérje
30 dkg cukor
2 teáskanál puncs pudingpor
5 csepp ételfesték
6 dkg étcsokoládé
0.5 ek kókuszzsír