rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szedres, tejszínes szelet recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 609 alkalommal

elkészítve: 127 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: csiszárik.mária

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, vizet és a sütőporral elvegyített lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a két tésztát, és sütőpapírral bélelt 30*35 cm-es tepsiben kb 30 perc alatt megsütjük.

A szedret összeturmixoljuk a cukorral és a citrom levével, majd hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínből kemény habot verünk, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót. A tejszínes krémhez adjuk a szedres krémet, és jól összekeverjük.

A piskótára rákenjük a szedres krémet, egyenletesen eligazítjuk, egy-két szedret ráteszünk díszítésnek, majd értelem szerűen megcsináljuk a zselét (felöntjük forró vízzel, és elkeverjük), majd ráöntjük a sütire.

Betesszük a hűtőbe dermedni.

sütési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Nem kötelező a tetejére a torta zselé, de szerintem sokkal finomabb vele.

Hozzávalók

Tésztához:
5 tojás
5 ek cukor
1 dl étolaj
10 ek langyos víz
10 ek liszt
1 cs sütőpor

Krémhez:
40 dkg szeder
10 dkg cukor
1 citrom
2 dl natúr joghurt
2 dl habtejszín
2 cs habfixáló

Tetejére:
1 csomag átlátszó, vagy színezett torta zselé
víz

Díszítésnek:
egy pár nagyobb és szebb szeder

Kövess minket a Facebookon is!