Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

A tökéletes tortapiskóta receptje Picipiros Konyhájából

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 3 005 alkalommal

elkészítve: 80 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük.

2. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk,spatulával összeforgatjuk a lime/citrom reszelt héjával és a vanília aromával együtt.

3. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, két evőkanállal kiveszünk belőle és a sárgájás masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi fehérjét, ezt viszont már a spatulával csak finoman átforgatva tesszük, nehogy a hab "összetörjön".

4. Két részletben, bélelt kapcsos formába vagy zsíradékkal vékonyan átkent szilikon formába töltjük, majd 5-6x határozott függőleges mozdulatokkal a pulthoz csapjuk az alját, hogy a légbuborékokat kiütögethessük belőle.

5. Előmelegített sütőben 170 °C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd rácson, formájában hagyva hűlni hagyjuk. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már langyosra hűlt.

sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

- 25 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 7 db tojás
- 2 db kisebb lime vagy citrom
- 1 kk vanília aroma
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só

Kövess minket a Facebookon is!