megtekintve: 8 116 alkalommal
elkészítve: 163 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük pici sóval. A tojások sárgáját a cukorral vízzel, olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan a fehérje habot is. 26 cm-es tortaformában megsütjük. ( tűpróba).
A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mascarponét a likőrrel, cukorral simára keverjük, a melegített zselatint hozzáadjuk. A hulalát kemény habbá verjük, és a likőrös krémhez adjuk.
A piskótát két lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, az oldalát is. A piskóta tetejére krémrózsákat nyomunk, szorosan egymás mellé, hogy nem folyjon le a likőr. A tetejére a melegített zselatint hozzáadjuk a likőrhöz, és a piskóta tetejére öntjük. Én most pirított mandula forgáccsal díszítettem az oldalát.
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, különleges, igazi ünnepi torta
Hozzávalók :
6 tojás
18 dkg cukor
18 dkg liszt
? csomag sütőpor
2 kanál olaj
1 kanál víz
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2,5 dcl tojáslikőr
8 dkg cukor
6 dcl tejszín ( Hulala)
20 gr zselatin
Tetejére:
1 dcl tojáslikőr
1 kanál zselatin