megtekintve: 6 619 alkalommal
elkészítve: 117 alkalommal megfőztem én is
A gyömbért szeleteljük fel vékonyan, vagy reszeljük le. Egy tálban keverjük össze a citromlével. Ezután fokhagymaprésen törjük át a fokhagyma gerezdeket. Mérjük ki az almaecetet.
Keverjük össze őket jó alaposan, míg össze nem állnak. Ezután adjuk hozzá a mézet is. Tegyük bele egy jól záródó üvegbe, és tartsuk a hűtőben. Naponta legalább egy-két alkalommal rázogassuk össze jó alaposan.
2 kávéskanálnyi keveréket oldjunk fel 1 csésze langyos vízben, és reggel étkezés előtt fogyaszthatjuk éhgyomorra!
A fotón félliteres üvegben van a keverék és kicsivel több mézet adtam hozzá, hogy az üveg majdnem tele legyen. Torokfájás esetén nagyszerű lehet a fogyasztása, mivel a gyömbér és a méz együtt nagyon jó kombináció.
Nagy népszerűségnek örvend, nem csodaszer, de megfázásos tünetek esetén nagyon hatásos lehet.
Még alábbiakra is keress rá az oldalon:
- Gyömbéres fokhagymás méz
- Gyömbéres méz
- Gyömbéres citromos méz
1 nagy gyömbér
10-12 gerezd fokhagyma
1/2 csésze almaecet (kb. 125 ml)
1/2 csészényi méz (kb. 125 ml)
negyed csésze friss citromlé (kb. 70 ml)