Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Jóság szelet recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • drága

megtekintve: 32 596 alkalommal

elkészítve: 177 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: tinatona

Elkészítése

eElkészítés

1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, és a sütőporos lisztet. Kb. 25x30 cm tepsiben aranybarnára sütjük.
2. A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a meggyeket is. Még melegen a piskótára kenjük.
3. A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel megfőzzük.
4. Ha levettük a tűzről még melegében belekeverjük a margarint.
5. A vaníliás krémet a meggyes krémre tesszük és tejszínhabbal díszítjük.

sütési idő: 25 min
hőfok: 165 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Tésztához:
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
5 tojás
1 cs. sütőpor
(vagy fél kg leveles tészta a piskóta helyett)

Meggyes krémhez:
1 üveg meggybefőtt
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor

Vaníliás krémhez:
8 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
25 dkg margarin

Tetejére
Hullala tejszínhab

Kövess minket a Facebookon is!